Acupunctuur bij hooikoorts

Zodra de lente weer begint, merken veel mensen gelijk de eerste symptomen van hooikoorts. Hooikoorts is een allergie voor bloeiende bomen en planten waaronder grassen. Hooikoorts wordt ook wel pollenallergie genoemd. Pollenkorrels, het stuifmeel, veroorzaken de allergie. Zo kun je allergische reacties ervaren als een verstopte neus, overmatig niezen, gezwollen en jeukende ogen, of jeuk aan het gezicht. Ook kun je je er grieperig, lusteloos of vermoeid door voelen. Het kan je dagelijks functioneren dusdanig beïnvloeden dat je weinig gedaan krijgt.

Behandeling van hooikoorts met acupunctuur

Het is mogelijk om de symptomen snel te beïnvloeden, waardoor een behandeling met acupunctuur snelle resultaten kan opleveren. De behandeling richt zich op de allergie van pollen. Dit valt onder dezelfde noemer en kan als geheel worden behandeld, zodra er klachten optreden van hooikoorts. Het kan effectief worden ingezet, zonder dat er nadelige bijwerkingen optreden. Op bepaalde strategische plekken op het lichaam zullen naalden worden gezet, zodat je afweer zich kan herstellen van de overdreven reactie op een onschuldige stof.

Zo zullen de klachten van hooikoorts naarmate de behandelperiode vordert, afnemen en je zult bemerken dat je je beter in je vel voelt. Ook zul je over meer energie beschikken en een verbeterde vitaliteit opmerken. Je komt zo een stuk beter het hooikoortsseizoen door. De algehele weerstand zal kunnen verbeteren, waardoor de hooikoorts later de kop opsteekt of zelfs helemaal uitblijft in de jaren die volgen. Een herhaalsessie in de najaar periode kan hierbij helpen om verdere hooikoorts klachten uit te sluiten.

Natuurlijke oplossing

Acupunctuur is een natuurlijke manier om de symptomen van hooikoorts proberen te verminderen of op te lossen. Het normale afweersysteem wordt op een non-invasieve manier hersteld en versterkt, waardoor de heftige reacties op de pollen worden verzacht. Je bent zo minder genoodzaakt om een geneesmiddel bij de huisarts te verkrijgen, die de symptomen eerder onderdrukken dan herstellen. Na enkele behandelingen is het zelfs mogelijk dat je minder allergisch reageert in het seizoen dat alle gewassen weer gaan groeien. Het is verstandig om reeds in de wintermaanden of najaar enkele behandelingen te starten, zodat het afweersysteem wat kan aansterken.

Hierdoor zul je minder snel allergische reacties krijgen, zodra het voorjaar begint. Acupunctuur is zo een effectieve methode om op een aangename manier van je hooikoorts af te komen. Zeker als je al van alles hebt geprobeerd, kan de uitwerking van acupunctuur je aangenaam verrassen. Als je meer wilt weten over de behandelmethode voor hooikoorts, neem dan contact met mij op. Dan kan er een afspraak worden ingepland om de klachten en behandeling verder te bespreken.